Evenementen

Ponykamp

Elk jaar organiseren wij een ponykamp voor onze jongere ruiters en amazones. Echt super gezellig met veel pony’s, dressuur, springen, buitenrijden, zwemmen, knutselen, sport en spel.

Vast paard (in de les)

Het is mogelijk om een vast paard in de les te rijden. Bijvoorbeeld omdat je heel veel van dat paard houdt of omdat je wil weten hoe het is om een eigen paard of pony te hebben. Dit kan vanaf drie dagen in de week. Je rijdt dan drie dagen op hetzelfde paard. In principe in de les maar als je verder bent kun je ook een les inruilen om zelf met je paard of pony te trainen. Of om bijvoorbeeld een keer privéles te nemen. De kosten zijn hetzelfde als de gewone leskaart maar dan drie keer.

Een andere mogelijkheid is het volledig hebben van een paard zonder dat je het paard koopt. Het paard wordt dan niet voor de manege gebruikt. Je betaalt dan pension en alle bijkomende kosten plus € 100,- per maand voor het paard. (eventueel met zadel en hoofdstel) Als het paard langer dan een week een blessure heeft wordt de afspraak ontbonden of wordt een ander paard gekozen. De pensionprijs hangt hierbij van het formaat paard en het formaat box af.

Voor al deze afspraken geldt dat het alleen mogelijk is vanaf 6 maanden. Het is dus niet mogelijk dit voor een maand af te spreken. Ook zijn niet alle paarden en pony’s beschikbaar. Je kunt verder informeren via de mail of bij Yvonne.

Westernmiddag

Elk kwartaal verzorgen wij voor ruiters die hier interesse in hebben een westernmiddag. Er zijn in de westernsport talloze onderdelen. Zowel op het paard als naast het paard. Elke keer wordt geprobeerd een onderdeel te behandelen. Zowel praktijk als theorie. Er wordt op westernzadels en met westernhoofdstellen gereden. We sluiten af met een pattern (wedstrijd) voor degenen die dat willen.

Poets- en spelmiddag

Elk kwartaal organiseren wij voor onze ruiters en amazones een middag waarin sport en spel samenkomen. Op het paard is het erg belangrijk een goede balans te ontwikkelen. Ten dele kan dit geleerd worden op de grond met balken, ballen en noem maar op. Het zonder zadel op een paard zitten is een belangrijk balans onderdeel. Dit wordt gedaan in de vorm van een spel. Ook de valtraining komt spelenderwijs aan bod bij deze middagen. Daarnaast is er elk kwartaal tijdens deze middag de mogelijkheid om het poetsdiploma of het opzadeldiploma te halen en af te laten stempelen. Het is voor al onze leerlingen mogelijk om hieraan mee te doen.

Pony huren voor een dag

Elke vakantie kunnen kinderen een pony voor een dag huren. Ze zijn van 10.00 tot 16.30 uur op de manege. Ze krijgen één uur les op hun pony voor een dag en daarnaast mogen ze ook een uur vrijrijden. Vrijrijden houdt in dat de kinderen zelf mogen verzinnen wat voor figuren en in welke gang ze in de rijbaan rijden. Natuurlijk is er een instructrice in de rijbaan aanwezig om alles in goede banen te begeleiden. De kinderen kunnen tussen de lessen door hun pony poetsen en verzorgen. Tussen de middag eten we gezellig patat met limonade.